"Pieturas dzīvē un mūzikā". Jāņa Erenštreita 80 gadu jubilejas koncerts

Latvijas koru kultūra nav iedomājama bez Jāņa Erenštreita devuma, izauklētā un starptautisku atzinību ieguvušā Emīla Dārziņa zēnu kora, kas iesāk jaunu ēru zēnu koru kustībā Latvijā. Tagad koris ir Rīgas Doma zēnu koris, un to turpina vadīt Jāņa Erenštreita skolnieks Mārtiņš Klišāns. 

No Līvzemes Miķeļtorņa zvejnieka dēla, kas Mazirbes skolā pirmo reizi tā īsti izdzird kora skanējumu skolas zālē, līdz mūža darba – Rīgas Doma kora skolas – dibināšanai. Jānis Erenštreits ir izcils pedagogs un kordiriģents, kas saredz mazajā cilvēkā apdāvinātības un talanta dzirksti un ļauj tai skoloties. Jāņa Erenštreita skolnieki ir tagadējie Latvijas koru mūzikas dzīves vadītāji. 

Koncertstāstā varēsim ieklausīties gaviļnieka Jāņa Erenštreita domās un atmiņās, bet koncerta mūzikas svētku ziedu vainagu savīs no dziesmām, mīlestības un apsveikuma akordiem jubilāra skolēni, Rīgas Doma kora skolas saime. 
Kā pirms gadiem, tā arī jubilejas koncertā Maestro Raimonds Pauls kopā ar Jāni Erenštreitu kopā muzicēs un uznesīs mūs mūzikas, kora dziesmas un dvēseles dziesmas viļņu galotnēs.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Mārtiņš Klišāns. Koncertā piedalās Raimonds Pauls, solisti Jānis Šipkēvics, Daumants Kalniņš, Gunārs Kalniņš, Grēta Grantiņa, Elīna Ose, grupa “Instrumenti”, vokālās grupas “Framest” un “Latvian Voices”, Jēkabs Jančevskis, Latvijas Radio bigbends, RDKS zēnu koris, RDKS meiteņu koris “Tiara”, RDKS jauktais koris, RDKS gospeļu koris, RDKS apvienotais vīru koris, diriģenti: Jānis Erenštreits, Mārtiņš Klišāns, Jurģis Cābulis un Aira Birziņa.