Ielas garumā. Pērnavas iela

0.0

Pērnavas iela sākas pie Brīvības ielas un garām 330 metru garajai un 24 metrus augstajai smilšu kāpai – Grīziņkalnam – aizvijas līdz Rīgas – Valmieras dzelzceļam pie Matīsa kapiem. Nav brīnums, ka tik garai ielai ir vairākas sejas. Brīvības ielas tuvumā paceļas padomju laika elitei būvēti nami, bet Rīgas Elektroarmatūras rūpnīcas klubā kādreiz esot spēlējuši «spicākie» džeza mūziķi Rīgā un tur sākusies arī dziedātājas Margaritas Vilcānes karjera. Kāda nama saimnieks gatavs nospēlēt gan tā laika ballīšu hitus, gan izstāstīt, kā Juvelieru fabrikas kaitīgie ķimikāti izēda viņa mājas jumtu. Lielo namu īrnieki gan diez ko nedraudzējas, tā atzīst mākslas zinātniece Ināra Ņefedova, kura dzīvo tā sauktajā mākslinieku mājā iepretī Grīziņkalna parkam.
Grīziņkalnam, kura pakājē ierīkots apkārtnes jauniešu iecienīts skeitparks, ir daudz noslēpumu. Piemēram, lai atrastu vietu, kurā pazūd laika sajūta, jānokāpj 18 metru zem zemes.
Aiz Augusta Deglava ielas Pērnavas ielai ir pavisam cits raksturs. Tur kaimiņi cits citu pazīst, ar prieku izrāda gan rūpju objektus, gan skaistākos stūrīšus un cienastam sarūpējuši pašceptus pīrādziņus.