Zelenskis apmeklējis frontes līniju

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklējis frontes līniju Donbasā. Viņš arī ticies ar iedzīvotājiem Zaporižjes pilsētā valsts dienvidaustrumos.

    Ukrainas prezidenta tīmekļa vietnē norādīts, ka Zelenskis apmeklēja Ukrainas karaspēka komandpunktus un pozīcijas Doneckas apgabala Bahmutas apgabalā un Luhanskas apgabala Lisičanskā. Valsts vadītājs uzklausīja informāciju par operatīvo situāciju šajos frontes sektoros, kā arī armija apgādi un nodrošinājumu. Militārpersona saņēma valsts apbalvojumus un vērtīgas dāvanas. Iepriekš Zelenskis viesojās arī Zaporižjē, kur tikās ar iedzīvotājiem, tai skaitā bēgļiem no Krievijas ieņemtās Mariupoles. Lielākās problēmas cilvēkiem patlaban sagādājot pazaudēto dokumentu atgūšana, kā arī dzīvesvietas nodrošināšana.

   Atgādināsim, ka šī bija otrā prezidenta publiskā darba vizīte ārpus Kijivas apgabala robežām kopš Krievijas iebrukuma 24. februārī. Maija beigās viņš apmeklēja Harkivas apgabalu, kur runāja par dzīvojamā fonda atjaunošanu un tikās ar ukraiņu karavīriem.