Latvijas florbola valstsvienība pirms turnīra aizvada pēdējos treniņus

Latvija florbola valstsvienībai trešdien Valmierā sāksies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kur noskaidros 16 Pasaules čempionāta dalībnieces. Kas mūsējiem jāizdara, lai jau 12. reizi pēc kārtas spēlētu finālturnīrā stāsta Andris Auziņš.

Pasaules čempionāta kvalifikācija sadalīta piecos kontinentos, četras no sešām Eiropas grupām spēlēs Latvijā – Kocēnos un Valmierā ieradušās piecpadsmit Eiropas izlases. Latvijai grupā Ukraina, Dānija un Islande. Vieglākais ceļš uz pasaules čempionātu ir uzvarēt savā apakšgrupā saņemot automātisku ceļazīmi uz finālturnīru Šveicē.

Intervija - Arto Rīhimeki, Latvijas florbola valstsvienības galvenais treneris

“Fiziski puiši jūtās labi, man patīk mūsu fiziskās sagatavotības treneris Mikus. Pēdējā mēnesī viņš veica lielu darbu. Daži sezonu beidza krietni ātrāk nekā citi, viņš ar spēlētājiem individuāli ir labi pastrādājis.” 

Latvijas valstsvienība pēdējās treniņnometnes dienās rīta nodarbībās bieži trenējas ārā gandrīz kā rīta rosmi, bet vakaros zālē īpaši slīpē vairākumu un mazākumu, kas, kopš sezonas beigām, mazliet jāatsvaidzina.

Intervija - Arto Rīhimeki, Latvijas florbola valstsvienības galvenais treneris

“Grupā noteikti Dānija ir bīstamākais pretinieks. Mēs gan katru spēli sākam absolūti vienādi – gribam uzvarēt katru. Tāpēc īsti nav svarīgi pretinieki, mēs gatavojamies uzvarai.”

Latvijas izlase iepriekš spēlējusi 11 pasaules čempionātos pēc kārtas piecreiz izcīnot piekto vietu.