Itālijā notiek "ūdens gaismas" festivāls

Itālijas ziemeļu daļas pilsētā Briksenā notiek "ūdens gaismas" festivāls. Tā moto ir – "ūdens ir dzīve – gaisma ir māksla".

     Ūdenim Briksenā ir izšķiroša nozīme. Pilsēta tika dibināta, jo šeit bija ūdens. Mums ir divas upes un divdesmit divas strūklakas pilsētas vēsturiskajā centrā. Mums ir ūdens plūsma no kalna. Tas mums ir ļoti svarīgi un piešķir ūdens tēmai nozīmi mūsu festivālā.

     Rīkotāji norāda, ka pilsēta par pasākuma vietu nav izvēlēta nejauši, jo Alpu ledāju ūdens ir ļoti tīrs un pēc sava ķīmiskā sastāva ideāli piemērots cilvēku uzturam. Strūklakas, upju sateka un dažādas kultūrvēsturiskas vērtības tiek interpretētas un izceltas ar gaismas un mākslas palīdzību, un 29 darbi dod iespēju pārdomāt ekoloģiskos, ekonomiskos un sociālos jautājumus, kas saistīti ar šo cilvēcei tik svarīgo resursu. Mākslinieki sniedz savu skatījumu uz klimata izmaiņām un ledāju kušanu, piesārņojuma un citām problēmām vai ļauj vienkārši izbaudīt okeānu. Atšķirīgos, bet tematiski kopīgos darbus savieno vairāk nekā 3 kilometrus gara zila līnija, kas ved skatītājus caur skaistuma un sajūtu pasauli. Organizētāji arī atgādina, ka 16. maiju UNESCO ir pasludinājis par gaismas dienu, un globālās iniciatīvas mērķis ir uzsvērt gaismas nozīmi visās cilvēku dzīves jomās.