Ukrainas armija atsit kārtējos Krievijas uzbrukumus

Pēdējās diennakts laikā Ukrainas armija Donbasā atsitusi sešus krievu uzbrukumus. Pretinieks cietis dzīvā spēka un tehnikas zaudējumus.

    Ukrainas operatīvi taktiskās grupas “Austrumi” pārstāvji vēsta, ka Ukrainas armija iznīcinājusi piecus tankus, 22 bruņutransportierus, kā arī notriekusi vienu spārnoto raķeti un trīs bezpilota lidaparātus. Likvidēti arī vismaz pretinieka karavīri. Bruņotie spēki arī izšāvuši uz Hersonas televīzijas centru trīs raķetes, un tas uz brīdi pārtrauca Krievijas televīzijas pārraides agresora okupētajā pilsētā.

    Savukārt netālu no Odesas virs jūras pretgaisa aizsardzības spēki notrieca ienaidnieka dronu – spiegu. Pretinieks šajā reģionā turpina izlūkošanas darbības, lai varētu īstenot raķešu triecienus. 

     Kritiska situācija saglabājas Matriupolē, kuras aizstāvji turpina noturēt “Azovstaļ” rūpnīcu. Šajā teritorijā atrodas vairāk nekā 600 ievainoto un daudzi civiliedzīvotāji, un šo cilvēku iespējamā evakuācija ir ANO ģenerālsekretāra Antoniu Guterreša misijas Maskavā un Kijivā mērķis.