Frontēs Ukrainā bez būtiskām izmaiņām

Ukrainā turpinās sadursmes starp tās armiju un Krievijas iebrucējiem, taču par būtiskiem vienas vai otras puses panākumiem vai zaudējumiem netiek ziņots. Smagākā situācija vēl joprojām ir Mariupoles pilsētā, kuras aizstāvji turpina izmisīgu cīņu.

     Ukrainas armija pēdējā diennaktī neziņo par frontes līnijas izmaiņām Donbasā, taču sadursmes turpinās un pretiniekam esot nodarīti dzīvā spēka un tehnikas zaudējumi. Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs uzsvēra, ka liels Krievijas armijas uzbrukums vēl nav sācies un ienaidnieks patlaban pārbauda Ukrainas spēkus. Viņš pieļāva iespēju, ka Krievija var iesaistīt kaujā jaunus resursus un rezerves nākamo divu līdz četru nedēļu laikā.

    Tikmēr Mariupolē ielenkto jūras kājnieku komandieris norādīja, ka situācija ir kritiska, jo ienaidnieka pārspēks ir desmit pret vienu un lūdza palīdzību. Ukrainas karavīri atsakās padoties, bet pieļāvuši iespēju evakuēties uz kādu neitrālu valsti. Arī prezidents Volodimirs Zelenskis atzina, ka pagaidām pilsētu nav iespējams atbloķēt un piedāvāja Krievijai jebkādus apmaiņas variantus. Savukārt viņa administrācija pārstāvis Mihailo Podoļaks rosināja sarīkot Mariupolē īpašu sarunu kārtu, kuras mērķis būtu izglābt karavīrus, civiliedzīvotājus, bērnus, dzīvos un ievainotos. Krievijas pārstāvji uz šiem ierosinājumiem pagaidām nav atbildējuši.