Lielbritānijā top ekoloģiskās Lieldienu šokolādes olas

0.0
Kādā saldumu ražotnē, Lielbritānijas pilsētā Falmutā, pirms Lieldienām top ekoloģiskas šokolādes olas. Izejvielas ir dabiskas, un ražošanas procesā netiek izmantotas mākslīgas piedevas un materiāli.

    Šokolādes galvenā izejviela – kakao pupiņas, tiek iepirktas nelielās bioloģiskās ģimenes saimniecībās visā pasaulē, no Madagaskaras līdz Dominikānas Republikai. Tās grauzdē un samaļ ar jau senatnē izmantotu paņēmienu, un to unikālajās iekārtās izmantotas arī akmens detaļas. Vēlāk no iegūtās masas top tumšās, piena un baltās šokolādes tāfelītes, taču patlaban lielākā uzmanība tiek veltīta dažādām Lieldienu olām. Masai pievieno dažādas piedevas, tai skaitā apelsīnu miziņas, kas piešķir šokolādei īpašu garšu un aromātu. Arī iepakojums ir pilnībā dabisks, un tajā netiek izmantota plastmasa un citi sintētiski materiāli. Lielās Lieldienu olas nav pārāk lētas – tās maksā līdz pat divdesmit sešām mārciņām jeb 30 eiro. Tomēr ražotājs uzsver, ka tas nav ikdienas našķis, un var noderēt kā lieliska dāvana nozīmīgajos svētkos.