Miris Krievijas politiķis Žirinovskis

Krievijā 75 gadu vecumā miris kolorītais un skandalozais Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis. Viņš palīdzēja prezidentam Vladimira Putinam veidot pašreizējo valsts politisko sistēmu, un vienlaikus ilgus gadus spēja noturēties politiskās dzīves virsotnē.

     Žirinovskis miris pēc nopietnas un ilgas slimības, - tā informē Krievijas Valsts domes spīkers. Viņš jau februāra sākumā tika hospitalizēts pēc saslimšanas ar Covid, un 2 mēnešus ārsti cīnījās par viņa dzīvību. 

     Politikas apskatnieki atgādina, ka Žirinovskis bija viens no liberāldemokrātu līdzdibinātājiem un vadīja partiju kopš 1990.-tā gada. Gandrīz 30 gadus viņš bija Krievijas parlamenta deputāts un regulāri kandidējis prezidenta vēlēšanās. Cilvēkiem viņš palicis atmiņā ar skandaloziem un klaji provokatīviem izteikumiem un darbībām. Viņš valkāja košus tērpus, lamājās ar pretiniekiem, apvainoja žurnālistus un pat sarīkoja kautiņus parlamentā. Leģendārs kļuva 1995. gada sarunu šovs, kad politiķis no glāzes iešļāca ūdeni toreizējā Ņižņij-novgorodas gubernatora Borisa Ņemcova sejā. Vēl pavisam nesen viņš paziņoja, ka 2022. gadā miera nebūs, un redzams, ka šajā ziņā viņam bija taisnība.