Latvijas čempionāts hokejā. Pusfināls. HK "Olimp/Venta 2002" 3:2 HK "Mogo/LSPA"

Pusfināla spēlēs laukumā atgriezies Čempionu HK «Olimp/Venta 2002» treneris Maksims Širokovs, viņš arī laukumā trešajā Olimp-Mogo cīņā. Pirmie ripu vārtos dabūja HK «Mogo/LSPA» hokejisti, bet tiesneši norādija, ka vārti nav jāskaita. Vārtus birums pēc atpūtas – HK «Olimp/Venta 2002» pieredzējušais aizsargs Pujacs vadību deva HK «Olimp/Venta 2002», turklāt uzreiz pēc tam HK «Mogo/LSPA» pieprasīja pusminūtes pārtraukumu – tas nostrādāja, jo arī vairākumā Bucenieks panāca līdzsvaru 1:1. Jau pēc pāris mirkļiem HK «Olimp/Venta 2002» panāca 2:1 un Ģirts Ankipāns nomaina vārtu vīru Henriju Anču. Vēlreiz izlīdzinājumu HK «Mogo/LSPA» panāca trešdaļas beigās, kad Opelts pielaboja Krišjāņa Rēdliha metienu lielajā vairākumā.

Pēdējā trešdaļa piesardzīga, bet halle uzsprāda teju pēdējā minūtē – nepieļaujama kļūda no HK «Mogo/LSPA», pret Brahmani pārkāpti noteikumi un soda metiens! Brahmanis nespēja to izpildīt, bet spēlējošais treneris Maksims Širokovs izvilka minimālu 3:2 uzvaru HK «Olimp/Venta 2002» – sērijā 2-1 par labu čempioniem.

Intervija - Maksims Širokovs, HK «Olimp/Venta 2002» aizsargs/treneris

HK «Olimp/Venta 2002» uzvara ļāva sērijā līdz četrām uzvarām čempioniem panākt 2-1, pusfināla ceturtā spēle šeit pat Piņķos jau ceturtdien, bet rītdien LTV7 tiešraidē 19:30 otra pusfinālsērijas trešā cīņa HK «Liepāja» - HK «Zemgale/LLU».