Pasaulē turpinās plaši protesti pret karu Ukrainā

0.0
Daudzās pasaules valstī turpinās plaši protesti pret Krievijas agresiju Ukrainā. Ielās iziet arī paši Krievijas iedzīvotāji, taču pret demonstrantiem asi vēršas varas iestādes.

        Visplašākās pretkara akcijas notika Vācijā, un to organizētāji apgalvo, ka daudzu pilsētu ielās izgāja kopumā 125 tūkstoši cilvēku. Galvaspilsētā Berlīnē pie Brandenburgas vārtiem pulcējās līdz pat 30 tūkstošiem cilvēku ar dzeltenziliem karogiem un plakātiem ar uzrakstiem “Apturēt Putinu” un “Izbeigt karu”. Frankfurtē solidaritātes gājienā devās apmēram 11 tūkstoši cilvēku, un arī viņiem rokā bija Ukrainas karogi un pretkara plakāti. Līdzīgi mītiņi notika arī Štutgartē, Leipcigā un Hamburgā, un akciju organizētāji rakstiskā aicinājumā nosodīja zvēriskos uzbrukumus un pauda atbalstu pretkara aktīvistiem Krievijā. 

   Neraugoties uz varas iestāžu represijām protesti notika 37-ās Krievijas pilsētās, un policija aizturējusi 817 aktīvistus. Nevalstiskā organizācija “OVD - Info” ziņo, ka represija vērstas arī pret žurnālistiem.