"Meža stāsti 3". Kārlis Kumsārs. Arborists

LTV piedāvā režisora Armanda Tripāna raidījuma “Meža stāsti” trešo sezonu. Seši stāstnieki, seši dabas procesi, seši dzīvesstāsti un viens vienojošais faktors – māte daba. “Meža stāstu” komanda ir bijusi Latvijas nomaļākajos mežu biezokņos. 

Rojas, Ludzas, Krāslavas, Madonas, Aizkraukles un citos mežu masīvos operators Artūrs Liepiņš iemūžināja mežu burvību stāstnieku ikdienā un darbā. Arborists, kurš atgriezies no laba darba Rīgā, lai strādātu Madonas pusē. Jauna studente, kura ir viena no retajām Latvijā, kas ar motorzāģi saista savu nākotni. Raidījuma galvenais virzītājspēks ir stāstnieks. Cilvēks, kurš savu arodu ir savienojis ar mežu. Galvenais raidījuma mērķis bija izprast visu profesiju pārstāvjus – zinātnieks, kurš, vācot čiekurus Latgalē, veido Latvijas mežu nākotni; saimnieks, kurš, atteicies no jūras, saimnieko piejūras mežos u.c. Dokumentālā raidījuma forma ļaus būt blakus stāstnieka ikdienas ritmam. Skatītājiem būs iespēja doties līdzi stāstniekiem Latvijas nomaļākajos, biezākajos un skaistākajos mežos.

1. raidījums

Kārlis Kumsārs. Arborists. Viņa tēvs bija Madonas apriņķī godāts vīrs. Godīgs, darbīgs un cilvēkus ļoti mīlošs. Kārlis ar savu ģimeni dzīvo turpat, kur tēvs savulaik. Sētā paceltais karogs plīvo nevis dēļ patriotisma vai tukšiem saukļiem par Madonas mīlestību, bet gan tādēļ, lai katru dienu sev atgādinātu, kā jāsakārto Latvija. Dosiet Kārlim miljonu, viņš neies prom ne no vietas, ne no sava aroda. Kokkopis viņš ir katru dienu, lai gan sākums bija cits. Rīgā viņš strādāja par kino operatoru, taču mājas vilka atpakaļ. Tur, kur galotnēs svilpo vējš un pucē mātes dabas vainagus.