Ļvovas mākslas pils pārtop par palīdzības sadales centru

0.0
Ukrainas rietumu daļas pilsētas Ļvovas mākslas pils pārvērsta par humānās palīdzības šķirošanas un sadales centru. Visdažādākās lietas tur nogādā cilvēkiem, kuri cietuši Krievijas armijas iebrukumā.

     Mēs saņemam sūtījumus no visas pasaules, un mēs tos sašķirojam pēc kategorijām. Mums šeit ir drēbes, mums ir dažādi spilveni un segas, mums ir pārtika un zāles, mums ir dažādas citas lietas. Mēs atveram iepakojumus, veicam uzskaiti un izvietojam tās noliktavā. 

     1996. gadā izveidotā mākslas pils ar 15 izstāžu un vienu konferenču zāli bija kļuvusi par centrālo pilsētas kultūrvietu, bet patlaban tajā strādā   simtiem brīvprātīgo. Vairākus tūkstošus kvadrātmetrus plašajās telpās rūpīgi izvietotas pirmās nepieciešamības preces, sākot ar zobu pastu un beidzot ar dažādām cilvēku grupām atbilstošiem apģērbu komplektiem. Šīs lietas ziedo iedzīvotāji, uzņēmumi un draugi no ārvalstīm. Ļvova atrodas pie ceļa, ko izmanto bēgļi no austrumu daļas, un bieži viņiem ir tikai uzvilktais apģērbs un dokumenti. Daļa palīdzības nonāk arī pie dzimtenes aizstāvjiem.