Latvijas vieglatlētu gatavība Pasaules čempionātam vieglatlētikā telpās Serbijā

18. martā Serbijā sāksies Pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās. Pirmo reizi vēsturē neviens Latvijas sportists nav izpildījis normatīvu. Tomēr Belgradā redzēsim 400m skrējēju Guntu Vaičuli. Viņa izmantos Latvijai piešķirto kvotu, kas pienākas valstīm, kurās neviens sportists nav spējis izpildīt normatīvu. Ko tas pasaka par Latvijas vieglatlētiku, stāsta Matīss Timofejevs.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valmierā norisinājās Latvijas čempionāts telpās. Tas gan vairāk atgādināja junioru sacensības gan dalībnieku vecuma, gan sasniegto rezultātu dēļ. Tas daļēji skaidrojams ar to, ka tajā nepiedalījās ASV studējošie sportisti. Lai nu kā precedents, ka neviens Latvijas vieglatlēts neizpilda PČ telpās kvalifikācijas normatīvu noticis pirmo reizi.

Intervija - Dmitrijs Miļkevičs, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents

Intervija - Anatolijs Kreipāns, sporta žurnālists / vieglatlētikas komentētājs

Kā valstij, kurā neviens nav spējis izpildīt kvalifikācijas normatīvu, Latvijai Belgradā pienācās viena dalībnieka vieta. Bez jebkādām šaubām šī ceļazīme tika skrējējai Guntai Vaičulei, kura LČ sasniedza augstvērtīgākos rezultātus 200 un 400 m distancēs.

Intervija - Anatolijs Kreipāns, sporta žurnālists / vieglatlētikas komentētājs

Jāņem vērā, ka telpu sacensībās nenorisinās Latvijas spēcīgākā disciplīna šķēpa mešana un virkne sportistu ziemas sezonas startus mēdz izlaist. Īsto ainu parādīs šīs vasaras Eiropas un Pasaules čempionāti stadionā.