Kalnos Šveicē izveido milzu tīģera projekciju

Kalnos Šveicē izveidota milzīga tīģera gaismas projekcija. Tīģeris ir šā gada dzīvnieks pēc Austrumu, jeb ķīniešu kalendāra, un simbols nekādā veidā nav saistīts ar ideoloģiju vai politiskiem jautājumiem.

    Es nedomāju, ka sūtu nepareizu signālu. Mans darbs, kā es to izprotu, ir brīvs no ietekmes, uz radošs mirdzumu acīs. Es vēlos nosūtīt signālu ar šo milzu tīģeri, lai parādītu, ka mēs saprotam visas kultūras. Arī Āzijas izcelsmes cilvēki dzīvo visā pasaulē. Gaisma ir cerība, un es strādāju ar gaismu. Ar šo projektu es arī vēlējos iedegt uguni olimpiskajām spēlēm.

     Māksliniekam ideja par dzīvnieka projekciju radās pagājušajā gadā kāda cita projekta ietvaros. Eigera kalna siluets viņam atgādināja guļošu tīģeri, un arī abu vārdu – Eiger un Tiger, līdzība rosināja domas par milzīga mākslas darba radīšanu. Projekcija ir 5,3 kilometrus gara un 2 kilometrus augsta, un tā platība ir līdzvērtīga vairāk nekā 1000 futbola laukumiem. Mākslinieks jau ir izgaismojis aisbergus Arktikā un Antarktikā un Materhorna kalnu, taču komandai nācās strādāt vairāk nekā gadu, lai izveidotu, viņuprāt, lielāko mākslas darbu pasaulē. Tīģeris vienlaikus ir ceļamaize un laba vēlējumi Šveices sportistiem, kas piedalīsies olimpiskajās spēlēs Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsētā Pekinā.