Aizraujošie vilcienu maršruti 5. Dokumentālu filmu cikls. 1. sērija (12+)

Šis Lielbritānijā veidotais televīzijas raidījumu cikls veltīts dzelzceļu tīklam visā Eiropā un pat ārpus tās robežām, kā arī ceļvedim, kura mērķis pirms vairāk nekā simt gadiem bija sniegt britu ceļotājiem gan svarīgu, gan izklaidējošu informāciju par galamērķiem dažādās valstīs. Raidījuma vadītājs ir Maikls Portillo – britu žurnālists, TV un radio raidījumu vadītājs, kurš darbojies arī politikā. 

Tā kā raidījumos izmantotais "Bredšova kontinentālā dzelzceļa ceļvedis" izdots 1913. gadā, katrā no sērijām uzzināsim gan kaut ko par situāciju vadītāja apmeklētajā valstī pirms Pirmā pasaules kara, gan arī to, kā pilsētas un valstis mainījušās gadsimta gaitā.

Šīs sezonas raidījumos Maikls pabūs gan Rumānijā, Šveicē, Marokā, Itālijas ziemeļos un Nīderlandē, gan arī tādās pazīstamās vietās kā Rīga un Tallina.

Great Continental Railway Journeys. Lielbritānija, 2016.

1. sērija. Rumānija

Pirmajā šīs sezonas sērijā vadītājs Maikls Portillo dosies uz Rumāniju, kur apmeklēs slaveno Drakulas pili un Brašovas pilsētu Transilvānijas reģionā, savvaļā redzēs Eiropas lielāko plēsēju, iepazīs gadsimtu senus tehnoloģiskus sasniegumus Sinajas pilī un naftas pārstrādes rūpnīcu Ploješti. Galvaspilsētā Bukarestē viņš baudīs pazīstamākā rumāņu komponista Džordžes Enesku daiļradi un savām acīm skatīs Čaušesku režīma ietekmi uz pilsētas arhitektūru, savukārt sērijas noslēgumā paviesosies Melnās jūras piekrastes pilsētā Konstancā un tās ostā.

12+