Austrijā vakcinācija, visticamāk, visiem būs obligāta

Austrijā vakcinācija pret Covid-19 būs obligāta visiem valsts iedzīvotājiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, no pirmā februāra. Izņēmums būs tie, kas ieguvuši medicīnisku atziņu par to, ka nevar potēties veselības apsvērumu dēļ, kā arī grūtnieces. Par likumprojektu šonedēļ gan vēl jānobalso parlamentam, bet paredzams, ka to atbalstīs.

      Man patiešām ir svarīgi uzsvērt, ka šeit nav runa par diskusiju vai cīņu starp vakcinētajiem un nevakcinētajiem, starp labajiem un sliktajiem. Šeit runa ir par to, kā sabiedrība var sevi pasargāt no turpmākiem brīvības ierobežojumiem vakcinējoties. Tā ir kopējā sociālā misija, un tāpēc vakcinācija ir tik svarīga!

    Ja viss noritēs, kā iecerēts, likums stāsies spēkā 1. februārī, bet policijas pārbaudes veiks, sākot ar 15. martu. Tad nevakcinētajām personām draudēs sods no aptuveni 600imt līdz 3600imt eiro. Kopumā jaunā likuma neievērotājus varēs sodīt līdz četrām reizēm gadā. Naudas sodu atcels, ja saņēmējs vakcinēsies divu nedēļu laikā pēc soda paziņojuma saņemšanas.