Daudzviet pasaulē rekorddaudz jauni Covid-19 gadījumi

Amerikas Savienotajās Valstīs, Lielbritānijā, Austrālijā un citviet pasaulē konstatēts rekordliels jaunu ar Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits. Vismaz pagaidām panikai gan iemesla nav, jo hospitalizāciju un nāves gadījumu skaits nav sasniedzis kritisko līmeni.

   ASV vakar apstiprināja vairāk nekā miljonu inficēšanās gadījumu diennaktī, un tas ir skumjš pasaules un nacionālais rekords. Aptuveni 61 procents bija inficēti ar Covid omikrona paveidu, bet pārējie ar delta variantu. Slimnīcās patlaban ārstējas apmēram 100 tūkstoši inficēto.

    Austrālijā pēdējā diennaktī apstiprināts vairāk nekā 47 tūkstoši inficēto, bet Lielbritānijā – vairāk nekā 200 tūkstoši gadījumu. Tomēr Britu raidorganizācijas BBC eksperti aicina nedramatizēt situāciju, jo lipīgais omikrona paveids esot mazāk nāvējošs par iepriekšējiem, un pozitīvu efektu dod cilvēku vakcinācija. Piemēram, Anglijā patlaban hospitalizē tikai 2 ar pusi procentus inficēto, bet pirms gada šis rādītājs bija 10 procenti. Slimnīcās patlaban atrodas 14 tūkstoši pacientu, un tas ir par vairāk nekā divām reizēm mazāk nekā krīzes laikā pērn. Samazinājies arī pacientu skaits ar smagu slimības gaitu.