Starptautiskais peldēšanas sprinta festivāls "Rīgas Sprints"

Jau otro dienu pēc kārtas norisinās 9.starptautiskais sprinta festivāls "Rīgas Sprints", kurā pulcējas Latvijas spēcīgākie sportisti, kā arī viesi no kaimiņvalstīm. Par sacensībām vairāk stāstīs kolēģis Normunds Melderis.

Arī šodien vairums uzvaru tika mūsu peldētājiem, tikai dažas zelta medaļas izcīnīja Igaunijas peldētāji. Par vienu no sacensību varonēm kļuva Ieva Maļuka. Viņa guva 2 uzvaras. Vispirms viņa uzstādot jau sacensību rekordu - 1 minūte 59,86 sekundes – uzvarēja 200 metros brīvajā stilā. Bet pēc tam par sekundi atpaliekot no sev pašai piederošā Latvijas rekorda, triumfēja 200 metru kompleksajā peldējumā. Pie uzvaras tika vēl viena mūsu olimpiete Gabriela Ņikitina, kura palika nepārspēta 100 metros tauriņstilā – 1 minūte un 2,54 sekundes. 

Intervija - Gabriela Ņikitina, 1.v. 100 m tauriņstilā

Pie diviem panākumiem tika arī Elizabete Paula Ozola, kura uzvarēja gan 50 metros, gan 200 metros uz muguras. par sacensību uzvarētāju tika kronēta Elizabete Paula Ozola. Savukārt vīriešiem 50 metros labākais izrādījās Toms Veinbergs. Vēl jāatzīmē Daniila Bobrova uzvara 100 metros brasā. Divas uzvaras guva arī Igaunijas peldētājs Daniels Zaicevs, kurš 50 un 200 metros brīvajā stilā uzstādīja jaunus sacensību rekordus.