Vienojas par jauno Vācijas valdību

Trīs Vācijas partijas - sociāldemokrāti, zaļie un brīvie demokrāti vienojušies par jaunās Vācijas valdības izveidi. Federālā kanclera amatu tajā ieņems kreiso līderis Olafs Šolcs.

    Šolcs sarunā ar žurnālistiem pauda cerību, ka tuvāko 10 dienu laikā svētību sarkanai, zaļai un dzeltenai aliansei dos visu trīs partiju biedri. Zaļie koalīcijas līgumu nodos apstiprināšanai iekšējā referendumā, kurā varēs piedalīties visi 125 tūkstoši partijas biedru, bet abi pārējie politiskie spēki to plāno apstiprināt partiju kongresos. Savukārt balsojums Bundestāgā par jauno valdību varētu notikt otrajā decembra nedēļā.

    Šolcs arī norādīja, ka jaunā valdība netieksies pēc zemākā kopsaucēja, bet īstenos politiku, kas atstās lielu ietekmi. Tās politikas stūrakmeņi būšot suverēna Eiropa, draudzība ar Franciju un sadarbība ar ASV, kas ir kopš otrā pasaules kara pastāvošas tradīcijas turpinājums. Viens no pirmajiem kabineta pasākumiem būs obligāta vakcinācijas vietās, kur tiek aprūpēti īpaši neaizsargāti cilvēki. Savukārt anonīmi avoti partijā informē, ka sociāldemokrāti valdībā iegūs sešus ministra portfeļus, zaļie iegūs piecas ministru vietas, bet brīvie demokrāti – četras.