Eiropas čempionāta atlases spēle basketbolā sievietēm. Latvija – Zviedrija

Latvijas sieviešu basketbola izlase turpina 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, un svētdien mūsu dāmām pretim stājas Zviedrijas valstsvienība. Par cīņu stāsta kolēģis Normunds Melderis.

Spēles pirmajās minūtēs ar punktu gūšanu labāk veicās zviedrietēm. Vienubrīd rezultāts bija 14-6 viņu labā. Tad zem groziem punktus sāka krāt Aija Jurjāne un Anete Šteinberga, bet no trīs punktu līnijas bumbu grozā lādēja Kitija Laksa. Tas viss palīdzēja latvietēm pārņemt vadību. Pakāpeniski jau tika iekrāts arī 12 punktu pārsvars. Puslaika beigās gan skandināvietes to samazināja uz 47-39. Trešajā ceturtdaļā uzbrukumā ar rezultativitāti spīdot Šteinbergai un piespēles ražīgi dalot Elīnai Babkinai, mūsējo vadība atkal sasniedza 12 punktus. Ilgu laiku vairāk zviedrietes neļāva iegūt. Un tikai pēdējā ceturtdaļā Latvijas izlase sasniedza plus 18, kas jau lika nojaust spēles uzvarētājas. Vienlaikus būtiska ir arī punktu starpība, kurai beigās var būt izšķiroša loma. Galarezultātā mūsējām uzvara pār Zviedriju ar 89-70. Savukārt Anete Šteinberga mačā guva 34 punktus, kas ir jauns Latvijas izlases rekords oficiālās spēlēs. 

Intervija - Anete Šteinberga, Latvijas izlases basketboliste

Intervija - Elīna Babkina, Latvijas izlases basketboliste

Latvijas sieviešu basketbola izlasei šis ir otrais panākums 2 spēlēs. Nākamo maču mūsu komanda aizvadīs pēc gada, kad Rīgā uzņems Izraēlas vienību.