Vecā dārza noslēpums 1. sērija

Seriāls “Vecā dārza noslēpums” ir papildināts ar daudzām aizraujošām epizodēm un ainām, kas netika iekļautas pilnmetrāžas filmā ar tādu pašu nosaukumu. Filma tika plaši demonstrēta kinoteātros un izrādīšanas vietās visā Latvijā. Seriālā ir dažādi pārsteigumi, noslēpumi, kaitinoši tarkšķošs papagailis un interesanti personāži. 

Pie pensionāra, VEF inženiera Armanda, kurš dzīvo vecā mājā ar nekoptu dārzu, ierodas piepūšamo rotaļlietu ražotājs Kārlis, kurš iekārojis vecā vīra māju. Armandam jācīnās ne tikai ar jaunā uzņēmēja spiedienu, bet arī ar četriem bērniem, kuri lien spēlēties viņa dārzā. Situācija izmainās, kad bērni uzzina par Kārļa un viņa pakalpiņu nolūkiem pārņemt dārzu ar negodīgām metodēm un sāk Armandu aizstāvēt. Vienlaikus ir satraukums par divu nebēdnieku mammas privāto dzīvi. Tomēr izrādās, ka inženiera dārzs slēpj sevī daudz lielāku noslēpumu. 

Filmas un seriāla scenārija autors Mihkels Ulmans ir viens no Igaunijas atzītākajiem bērnu un ģimenes filmu scenāriju autoriem. Montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Jevgenijs Svjatovs, grima māksliniece Agita Ilješāne, ražošanas vadītāja Daiga Līcīte un producents Gatis Upmalis. Studija F.O.R.M.A. ir producējusi tādas ģimenes spēlfilmas kā „Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” (2017, režisors V.Brasla); „Mazie laupītāji” (2009, režisors A.Zvirbulis); „Ūdensbumba resnajam runcim”(2004, režisors V.Brasla).

Latvija, 2018. 

Režisors inscenētājs: Olafs Okonovs. Režisore: Gunita Groša. Scenārija autors: Mihkels Ulmans. Operatori: Mārtiņš Jurevics, Ivo Skanstiņš. Māksliniece: Kristīne Lasmane. Komponisti: Andris un Reinis Sējāni. Kostīmu māksliniece: Berta Vilipsone. Lomās: Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīls Pohorželskis, Emīlija Jakubāne, Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga u.c.