"Foo fighters" un "Jay-Z" uzņem rokenrola slavas zālē

Rokenrola slavas zālē uzņemti vairāki pazīstami mūziķi un grupas, tai apvienība "Foo fighters" un reperis "Jay-Z". Svinīgajā ceremonijā Amerikas Savienotajā Valstu pilsētā Klīvlendā piedalījās daudzas slavenības.

   Ar 52-us gadus vecā bijušā „Nirvana” bundzinieka Deiva Grola grupu iepazīstināja Pols Makartnijs. Viņš norādīja uz paralēlēm karjerā, jo abi mūziķi savulaik darbojās leģendārās grupās. „Foo fighters” tika izveidota 1995. gadā, izdevusi 8 studijas albumus un divi no tiek nopelnīja prestižās „Grammy” balvas. 

   Ietekmīgi atbalstītāji bija arī Grola vienaudzim Šonam Korijam Kārteram, ko labāk pazīst kā „Jay-Z”. Video ievadā viņu sumināja eksprezidents Baraks Obama, basketbolists Lebrons Džeimss un TV zvaigzne Deivids Letermans. Kādreizējais narkotiku dīleris no Bruklinas iekaroja vietu mūzikas pasaulē ar spēcīgām, vienkāršām kompozīcijām, kurās bieži attēlota melnādaino cilvēku cīņa un šodien Jay-Z ir viens no visvairāk pelnošajiem mūziķiem pasaulē.

    Slavas zālē uzņemta arī elektroniskās mūzikas inovatori kulta grupa „Kraftwerk” un skatuves leģenda Tina Tērnere. Dziedātāja pasākumā nepiedalījās, bet videouzrunā norādīja, ka laikam kaut ko izdarījusi pareizi, ja šādi pagodināta 81 gada vecumā.