Vācijas Brīvie demokrāti iesaistās sarunās par valdības veidošanu

Vācijas Brīvo demokrātu partija apstiprinājusi lēmumu turpināt sarunas ar sociāldemokrātiem un zaļajiem par jaunās valdības veidošanu. Dienu iepriekš līdzīgu lēmumu pieņēma arī zaļo partijas pārstāvji.

  Mēs redzam iespējas, bet redzam arī izaicinājumus pašreizējā politiskajā situācijā. Pēc intensīvām politiskām konsultācijām tika pieņemts vienbalsīgs lēmums par koalīcijas sarunām ar sociāldemokrātiem un Zaļajiem, lai veidotu plašu koalīciju.

   Linders atzina, ka starp partijām ir lielas domstarpības un sarunās vajadzēs lielu iecietību. Savukārt anonīmi avoti informēja medijus, ka sarunas par tā dēvētās luksofora koalīcijas izveidi varētu sākties jau ceturtdien, lai jaunā valdība zvērestu nodotu pirms Ziemassvētkiem. Šāda trīs partiju koalīcija vēl nekad nav bijusi pie varas Vācijā, un tās izveides gadījumā kancleres Angelas Merkeles kristīgajiem demokrātiem pēc 16 gadiem nāksies darboties opozīcijā. Tomēr ļoti radikālas izmaiņas šādā gadījumā nav paredzamas, jo Linders solīja, ka jaunais kabinets drīzāk būs centriska valdība.