Dienaszagļu rīta rosme. 1. sērija

Režisore Una Rozenbauma un producents Mārtiņš Mielavs sadarbībā ar horeogrāfi Elīnu Gediņu radījuši dejas apmācības raidījumu sēriju visiem, kuriem gribētos regulāri sportot, bet tas neizdodas.

Idejas autori aicina ikvienu mesties bezrūpīgā dejā: “Dienaszagļi, aristokrāti, deģenerāti un arī plebeji, kas visu laiku strādā! Šis ir jums! Visiem, kuriem gribētos regulāri sportot, bet neizdodas. Tiem, kuri ir neveikli un nelaimīgi kopā ar sportiskiem cilvēkiem. Tiem, kas ir pieņēmušies svarā karantīnas laikā un citu attaisnojošu iemeslu dēļ. 

Tiem, kuriem ir grūti ekrānā sekot pašpasludinātiem sporta treneriem un censties vingrot viņiem līdzi. Un kuram nav gadījies tā, ka tu nopērc to jogas paklājiņu un līdz vingrošanai pat netiec, tavā vietā uz paklāja vingro kaķis. Tāpēc mēs metāmies nesaprotamā un līksmā dejā! Jo, kā zināms — tikai veselā miesā ir vesels gars. Un tikai dejā ir vieglums un prieks!”

Astoņos raidījumos dažādi sabiedrībā pazīstami viesi nodosies dejai Imanta Kalniņa dziesmas “Svētku diena” pavadībā. “Dienaszagļu rīta rosmes” veidotāji iedrošina viņiem pievienoties: “Tas būs neveikli, tas būs patiesi, tas būs patiesi neveikli, un to skatīties, mācīties un atkārtot varēs ikviens. Patiešām ikviens.”

Raidījumos tiks iekļauti iesildīšanās vingrinājumi, un horeogrāfija tiks apgūta lēni — soli pa solim. Pirmais “Dienaszagļu rīta rosmes” viesis būs režisors un aktieris Toms Treinis, un turpmāk raidījumos viesosies arī mūziķis Reinis Sējāns, aktrise Marija Linarte, tērpu māksliniece Berta Vilipsone un citas personības.