Tokijas paralimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs septiņi sportisti septiņās disciplīnās

Latvijas delegāciju Tokijas paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs septiņi sportisti, kuri startēs vieglatlētikā, peldēšanā, loka šaušanā un paralimpiskajā iejādē. Salīdzinot ar Riodežaneiro spēlēm, sarucis paralimpiešu skaits. To būtiski ietekmēja pandēmija, kas apgrūtināja iespējas piedalīties kvalifikācijas sacensībās.

Intervija - Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente

Vairumam atlētu jau ir paralimpisko spēļu pieredze. Iejādē trešo reizi piedalīsies Rihards Snikus. Otro reizi paralimpiskajās spēlēs šķēpu metīs Diāna Dadzīte, bet loka šaušanā – Ieva Melle. Lodes grūšanā ceturto reizi startēs Edgars Bergs. Savukārt, pirmo reizi paralimpiskajās spēlēs piedalīsies Baiba Rorbaha, Jurijs Semjonovs. Tomēr vislielākā pieredze būs diska metējam Aigaram Apinim, kuram šīs būs sestās spēles.

Intervija - Aigars Apinis, Četrkārtējais paralimpisko spēļu čempions

Līdzīgi kā Tokijas olimpiskajās spēlēs. Arī paralimpiskajās spēlēs karogu ienesis divi atlēti – vīrietis un sieviete. Šoreiz tas gods uzticēts Aigaram Apinim un Ievai Mellei. Savu padomu karognesējiem neliedza Agnis Čavars, kurš kopā ar Aļonu Ostapenko bija Latvijas karognesēji Tokijā.

Intervija - Agnis Čavars, Tokijas olimpiskais čempions 3x3 basketbolā

Tokijas paralimpiskās spēles notiks no 24.augusta līdz 15 septembrim. Tiešraidēs tās būs skatāmas arī LTV7.