TUESI.LV | COVID-19 | Inese Vaivare

JĀIESAISTĀS

«Es esmu cilvēks, kurš nemāk palikt malā. Ja es redzu, ka ir problēma, man ir jāiesaistās. Tā man bija arī par pandēmiju,» stāsta biedrības vadītāja Inese Vaivare, kura kopā ar domubiedriem izveidoja brīvprātīgo kurstību «Viegli palīdzēt» Covid izraisītās krīzes mazināšanai.

«Pasaulē paspilgtinājās problēmas par sieviešu lomu. Sievietes bija Covid krīzes priekšplānā - medmāsas, kuras aprūpēja, skolotājas, kuras izglītoja, mātes, kurām bija jāstrādā un jāaprūpē bērni. Globāli mēs ieraudzījām, ka esošā sistēma nestrādā. Jautājums ir, vai lēmumu pieņēmēji, kas iegūst no esošās sistēmas, kaut ko mainīs,» jautā Inese.

«Es domāju, ka mums jāiemācās dzīvot droši. Man nešķiet, ka šausmināšanās ir tā vērta. Vienkārši ir jādara. Nevajadzētu aizmirst cilvēkus, kuri zaudēja un kuriem vēl aizvien ir gūti - mazos uzņēmumus, kuri ilgstoši bija ciet, vai pusaudžus, kuriem nepieciešams psiholoģiskais atbalsts,» uzskata Inese.

«Es gribu novēlēt katram cilvēkam atrast divas stundas nedēļā labam darbam kāda cita labā. Ja mēs katrs dāvinātu divas stundas, tad mēs neapšaubāmi dzīvotu daudz labākā pasaulē. To var darīt gan profesionāļi, gan jebkurš cilvēks.»