Latvijas vīriešu volejbola izlase gatavojas EČ finālturnīram

Latvijas vīriešu volejbola izlase turpina gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram. Pie komandas viesojās Matīss Timofejevs.

EČ finālturnīram Latvija kvalificējās 2020.g. septembrī, bet finālturnīrs norisināsies šī gada septembrī.Līdz ar to gatavošanās norisinās precīzi vienu gadu. Jūnija izskaņā izlase, 23 spēlētāju sastāvā, uzsāka divu nedēļu garu posmu, kad divas reizes dienā tiek strādāts tikai pie fiziskās sagatavotības. Ierindā ir arī pieredzējušie līderi Hermans Egleskalns un Deniss Petrovs, kuri izlaida Eiropas zelta līgas spēles maija izskaņā un jūnija sākumā. Šis darbs norisinās igauņu trenera Raigo Kodresa vadībā. Viņš ar izlasi strādā kopš maija.

Intervija - Raigo Kodress, volejbola valstsvienības fiziskās sagatavotības treneris

Intervija - Edvarts Buivids, Volejbola valstsvienības diagonāles spēlētājs

Izlases galvenais treneris igaunis Avo Kēls jūlija beigās veiks pirmo kandidātu atsijāšanu, bet augusta sākumā paredzētas 3 pārbaudes spēles ar Somiju, pēc tam 3 mači viesos pret Čehiju. EČ finālturnīrs 4 valstīs notiks no 1.-19. septembrim. Latvija spēlēs Igaunijā. D grupā bez mājiniekiem igauņiem būs arī Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija.