Vai apaļā jūras grunduļa apetīte apdraud Baltijas jūru?

Noslēdzies Latvijas Televīzijas izsludinātais konkurss par jauniešu seriāla idejām, un konkursā uzvarējis audiovizuālā satura producentu apvienības “Creators 22” komandas projekts “Nezināms numurs”. Stāsta centrā būs jauns puisis Arturs, kura mērķiem ceļā stājas ne vien ģimene, bet – attīstoties notikumu gaitai  – arī viņš pats un dzīšanās pēc atzinības un statusa. Pie platformas 16+ sekotājiem seriāls nonāks šī gada otrajā pusē.

Seriāla radošās komandas kodolu veido producents Mārtiņs Goldbergs, režisors Niklāvs Vētra, scenārists, režisors-inscenētājs Henrijs Geidāns un operators Mārtiņš Kivlinieks, kuri līdz šim ir radījuši audiovizuālos materiālus gan zināmiem uzņēmumiem, gan populāriem Latvijas māksliniekiem un ir ar pieredzi dažādu filmu veidošanā. Seriāls atklās ne vien jauniešu savstarpējās attiecības, bet arī ļauj no malas palūkoties, kā dzīšanās pēc atzinības var ietekmēt indivīda izaugsmi. Stāsta centrā būs talantīgs puisis, divpadsmitās klases skolnieks, un viņa pieaugšana caur negaidītu slavu mākslas un modes biznesā.

Kopumā LTV izsludinātajam konkursam tika pieteikti 17 projekti, kas vērtējams kā ļoti liels konkursa dalībnieku skaits. Turklāt pieteicās ne vien jau pieredzējušas radošās apvienības, bet arī iepriekš plaši nezināmi satura veidotāji. “Izvērtējot pieteiktos projektus, Latvijas Televīzija rūpīgi izvērtēja pieteiktās idejas oriģinalitāti, tās potenciālu ieinteresēt jauniešu auditoriju, kā arī kompetenci sasniegt jauniešus daudzveidīgajā digitālā satura vidē,” svarīgākos vērtēšanas kritērijus raksturo LTV satura redaktors Andris Saulītis. “Radošā komanda par seriālā skartajām tēmām spēj un vēlas runāt no sava skatupunkta, veicinot izpratni sabiedrībā par jauniešu pasaules redzējumu un vērtībām. Tieši tam arī ir domāta Latvijas sabiedriskās televīzijas 16+ platforma – dot iespēju jauniešiem darīt un radīt, bet citiem to novērtēt,” norāda Andris Saulītis.

Par 16+

“16+” Youtube kanāls ir Latvijas Televīzijas radīta eksperimentālā satura platforma auditorijai, kas tradicionālu televīzijas saturu vairs nepatērē. Platforma tika radīta 2018. gadā, un tās pirmais projekts bija seriāls “16+”. 2019. gada lielākais projekts bija skatītāju labi novērtētā “Interneta akadēmija”, kurā vairāki no Latvijas svarīgākajiem ietekmētājiem, jaunie mūziķi un citas jauniešu auditorijā atpazīstamas personības sacentās zināšanās par medijpratību. Jaunāko informāciju par “16+” saturu iespējams meklēt “16+” Youtube kanālā (LTV_16plus), un Instagram (@ltv_16plus) un Facebook (@LTV16plus) kontos.