Vakcinācijas atlikšana beigsies ar lokdaunu

Turpmāk būtiskas izmaiņas gaidāmas Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) gada balvas «Kilograms kultūras» vērtēšanā un piešķiršanas kārtībā. Par to ikviens no šodienas, 10. aprīļa, var pārliecināties sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv, sadaļā «Kultūra» (http://www.lsm.lv/kilograms), kur veikti būtiski uzlabojumi, lai kultūras dzīves baudītājiem vienuviet būtu pieejama LTV, LR un portāla “lsm.lv” kultūras jomas ekspertu, kultūras žurnālistu un kultūras raidījumu veidotāju jau izvētīta un noderīga informācija par nozīmīgākajām kultūras aktivitātēm Latvijā.

Tas nozīmē, ka šī interneta vietne aizstās balvas «Kilograms kultūras» jau ierastos ceturkšņa balsojumus par spilgtākajiem kultūras notikumiem, proti, turpmāk iedzīvotāju balsojums būs tikai viens un tas gaidāms pēc gada noslēguma par kopumā pieciem, žūrijas izvirzītajiem, labākajiem notikumiem katrā kategorijā - «Gada notikums», «Gada pārsteigums», «Kultūras mantojums», «Mūzika», «Teātris», «Vizuālā māksla», «Kino» un «Literatūra».

«Mūsu mērķis visa gada laikā ir regulāri un bagātīgā klāstā piedāvāt ikvienam tādu interaktīvu platformu, kas ir kā drošs orientieris kultūras jomā ar labāko kultūras nozares ekspertu ieteikumiem. Mūsu aktivitātes turklāt vēl vairāk būs pamanāmas arī sociālajos tīklos,» uzsver LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Apmeklētāju ērtībām jaunajā sadaļā turpmāk spilgtākie kultūras notikumi būs pieejami arī pēc sezonalitātes principa, attiecīgi - pavasara, vasaras, rudens un ziemas izveidotajās «kultūrlistēs», bet pārējās sadaļās varēs izlasīt arī kultūras jomas ekspertu komentārus par interesantākajiem notikumiem.

Kā vēl viens jaunums tiks piedāvāts konkursa žūrijas pārstāvja iknedēļas ieteikums, par interesantākajiem kultūras notikumiem attiecīgajā nedēļā, kurus noteikti vērts apmeklēt.

LTV projektu Kultūras redakcijas izpildproducents Artis Dobrovoļskis aicina ikvienu izmanot jaunās «Kilograms kultūras» platformas priekšrocības, iesaistīties kultūras notikumu komentēšanā un pauž pārliecību, ka interneta vietne ļaus daudz vieglāk orientēties plašajā kultūras notikumu klāstā, ļaujot ikvienam atrast tieši sev noderīgāko informāciju.

Kā zināms, «Kilograms kultūras» ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvas norisi nodrošina un Balvu piešķir LTV, LR un Latvijas sabiedrisko mediju portāls www.lsm.lv.

Balvas piešķiršanas mērķis ir izvērtēt aizvadītā gada izcilākos notikumus Latvijas kultūrā, iesaistot kompetentus LTV, LR un LSM kultūras jomas ekspertus un televīzijas skatītājus un radio klausītājus.

Balva tiek piešķirta par izcilākajiem notikumiem Latvijas kultūras dzīvē aizvadītā gada laikā, aptverot dažādus kultūras un mākslas žanrus. Balvas piešķiršanas rezultāti atspoguļo gan LTV, LR un LSM kultūras jomas ekspertu viedokli , gan televīzijas skatītāju un radio klausītāju viedokli.

Balvas laureāti (ne vairāk kā viens katrā nominācijā) tiek apbalvoti ar īpašu statueti «Kilograms kultūras». Katra gada sākumā tiek rīkota īpaša Balvas pasniegšanas ceremonija.