Slovākijā lācis nogalinājis cilvēku

Jau septembrī visi talantīgie un izaicinājumiem atvērtie autori un izpildītāji varēs pieteikties LTV konkursa “Supernova” jaunajai sezonai!

Konkursa “Supernova” misija ir atrast dziesmu, kas spētu aizraut, saviļņot, likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgu, mērķtiecīgu, strādāt gribošu izpildītāju, kurš šo hitu iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā.

Konkursa veidotāji uzskata, ka jau pirmā “Supernovas” sezona, kas noslēdzās ar dziedātājas Aminatas uzvaru un iegūto sesto vietu starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ir sasniegusi nospraustos mērķus. Papildus apliecinājums tam ir aizvien pieaugošā sabiedrības interese par “Supernovas” projektu un Eirovīziju, piemēram, sestdien pārraidītais starptautiskais dziesmu konkursa fināls piesaistīja rekordlielu skatītāju skaitu – 332 tūkstošus.

“Es brīnos un esmu ļoti patīkami pārsteigts, ka mums tas izdevās jau pirmajā gadā. Jo, būsim godīgi, mums nebija īpaši daudz labu dziesmu un izpildītāju, no kuriem izvēlēties”, vērtējot konkursa “Supernova” sasniegtos rezultātus, saka viens no konkursa žūrijas pārstāvjiem Guntars Račs. “Daudzi autori un izpildītāji, kuriem būtu bijušas visas iespējas labi startēt konkursā, vispār nebija pieteikušies, bet redzot “Supernova” norisi un Aminatas panākumus, tagad pauduši cerību piedalīties jaunajā atlasē. Es aicinu pazīstamus un vēl nepazīstamus autorus un izpildītājus laicīgi sākt domāt par dziesmām. Aizmirstiet par tik ļoti bieži pieminēto “Eirovīzijas formātu”. Esiet tie, kas jūs esat, un domājiet oriģināli. Radiet paši savu “Supernovas” formātu, jo mūsu mērķis ir atrast dziesmu un izpildītāju, kas spēj pārsteigt.” piebilst Račs.

“Pirmo reizi veidojot autoru un izpildītāju konkursu “Supernova 2015”, esam pārliecinājušies, ka šis formāts ir attīstāms, jo tieši caur to izkristalizējās talantīgā autore un izpildītāja Aminata, kuras lieliskais sniegums un šovs pēc daudziem gadiem atkal Latviju iznesa starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā,” atzīst VSIA “Latvijas Televīzija” valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, uzsverot, ka nebijusī skatītāju un balsotāju aktivitāte, kā arī pozitīvās atsauksmes apliecina, ka skatītājs šo formātu novērtē. Viņaprāt, šī gada panākumi ir uzstādījuši augstu kvalitātes latiņu gan pašai “Supernovas” komandai, gan dziesmu autoriem un izpildītājiem, tāpēc visiem priekšā stāv pamatīgs darbs.