Ungārijā sarīkots "braucošs" orķestra koncerts

No 1. novembra astoņās piektdienās pulksten 19.00 LTV1 piedāvās nebijušu dokumentālo stāstu „Saules izaicinātie. Livin' Aloha", kas ir jauns, aizraujošs raidījums par pieciem latviešu studentiem, kuri brīvlaikā dodas uz Havaju salām, lai tur pavadītu savas dzīves neaizmirstamāko vasaru. Lai izdzīvotu vienā no dārgākajām pilsētām ASV, jauniešiem būs jāatrod gan darbs, gan dzīvesvieta. Bet vai studenti spēs pārvarēt kautrību un valodas barjeru, lai iekārtotos uz vasaru ekskluzīvajā Vaikiki apkārtnē?

Jaunieši Havaju salās nonākuši, pateicoties dalībai studentu programmā „Work & Travel", kurā studentiem tiek piešķirta vīza, kas sniedz iespēju visu vasaras brīvlaiku pavadīt strādājot un ceļojot pa ASV. Lai gan izmaksas par dokumentu kārtošanu un ceļu uz otru pasaules malu nav no mazākajām, visi kā viens atrada pietiekami spēcīgu motivāciju un veidu, kā piepildīt savu sapni. Katram no jauniešiem ir savs stāsts, kā viņi nonākuši ASV - viens paralēli studijām strādājis par sētnieku, bet cita studenta vecākiem nācies pārdot govi.

Piedzīvojumi sekos ik uz soļa, un šīs vasaras laikā jaunieši, iespējams, būs redzējuši vairāk nekā daļa viņu vienaudžu visas dzīves laikā. Prieks mīsies ar vilšanos, bailes ar uzdrīkstēšanos, bet pavisam skaidrs ir viens – piedzīvojumu netrūks un tie darīs viņus vēl stiprākus!

Projekta autore un izpildītāja ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes studente Betija Turlaja. Viņa pati «Work & Travel» programmas ietvaros ASV pavadījusi divas iepriekšējās vasaras, tāpēc šogad radusies ideja par citu latviešu studentu piedzīvojumu dokumentēšanu Havaju salās.

Galvenajās lomās - pieci studenti: Ārija Kļaviņa, Rihards Selga, Laura Bleive, Kalvis Klaiše un Zane Zvirgzdiņa.

Raidījuma informatīvais klips: http://www.ltv.lv/lv/raksts/01.11.2013-latvieshu-jaunieshu-piedziivojumi-havaju-salas--saules-izaicinat.id19209/.