Austrālijā atrastas milzu dinozaura fosilijas

Trešdien, 21. augustā, pulksten 21.20, LTV Ziņu dienests piedāvās Latvijas tradicionālo reliģisko konfesiju līderu diskusiju „Misija – ticība”, kuru vadīs žurnāliste Ilze Nagla. „Ir svarīgi runāt ne tikai par baznīcas garīgo dimensiju sabiedrības dzīvē, bet arī par tās organizatorisko dimensiju, kas pēdējos gados raisījusi visai spraigas diskusijas un pat kritiku no draudzes locekļu puses,” uzsver I. Nagla.

Diskusijā „Misija – ticība” piedalīsies Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Aleksandrs un Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis.

„Diskutēsim par to, kā sadzīvo baznīcas garīgā un organizatoriskā dimensija, kā finansiāli smagā situācijā izdzīvo mācītāji un kāpēc Latvijā nevar runāt par jauna garīguma atdzimšanu, bet daļa iedzīvotāju pievēršas Latvijai netradicionālām reliģijām un novirzieniem. Vai tie ir cilvēku esības un mierinājuma meklējumi materiālās un garīgās krīzes laikā? Un ko tas varētu nozīmēt kristīgajai kultūrai un vērtībām Latvijā?”, skaidro I. Nagla.

„Daudzas baznīcas šobrīd uzņēmušas konservatīvisma virzienu pretstatā arvien pieaugošajai liberālisma tendencei sabiedrībā, tāpēc mēs diskusijā runāsim arī par to, vai no tradicionālo baznīcu puses tā ir stratēģiski pareiza vai kļūdaina izvēle, un kādas sekas šī izvēle var nest visai Latvijas sabiedrībai,” papildina žurnāliste.

Žurnāliste Ilze Nagla reliģisko konfesiju līderus izjautās arī par tradicionālās baznīcas nostāju finanšu, partnerattiecību un citos strīdīgos jautājumos.

Papildinformācija:

Laura Brokāne
Komunikācijas speciāliste

Tālr. 67200751
Mob. 27491279
E-pasts: [email protected]