Latvijas basketbola izlase aizvada treniņus pirms EČ kvalifikācijas

Gatavošanos izšķirošajām EČ kvalifikācijas spēlēm uzsākusi Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība. Turklāt izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars no Spānijas pārcēlies uz Igauniju. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Izšķirošajām spēlēm pret Bulgāriju un Grieķiju valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers pulcējis 14 basketbolistus. Papildus vēl tiek veiktas pārrunas ar Krievijas kluba «Khimki» vadību par to, lai izlasei varētu pievienoties šī kluba spēlētāji Jānis Timma un Dairis Bertāns. Štelmahers šodien norādīja, ka tas vai šie spēlētāji varēs palīdzēt izlasei kļūs zināms ceturtdien. Izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar Kazahstānas komandu «Astana», bet saspēles vadītājs Artūrs Žagars uz īres tiesībām pievienojies Roberta Štelmahera vadītajai Tallinas «Kalev/Cramo» vienībai. 20 gadus vecā basketbolista spēles laiks Spānijas kluba «Joventut» rindās šosezon bija ļoti mazs.

Intervija - Artūrs Žagars, Latvijas basketbola valstsvienības saspēles vadītājs

Pirms gada pirmajā savstarpējā spēlē Latvija 2. pagarinājumā Bulgārijai piekāpās ar 104 pret 110. Šoreiz, lai garantētu vietu EČ finālturnīrā jāuzvar ar +7. Ja uzvarēsim ar mazāku pārsvaru, tad visticamāk, būs nepieciešama uzvara arī nākamajā mačā pret Grieķiju.

Intervija - Artūrs Žagars, Latvijas basketbola valstsvienības saspēles vadītājs

Intervija - Roberts Štelmahers, Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris

Spēle ar Bulgāriju, gluži kā pārējie Rīgas burbuļa mači, sestdienas vakarā norisināsies Arēnā Rīga, divas dienas vēlāk turpat cīņa ar Grieķiju.