Latvijas futbola Virslīgas klubi

Jaunā Latvijas Virslīgas sezona futbolā tuvojas. Tās sākums, kā ierasts paredzēts martā, bet jau šobrīd komandas aizvada aktīvu sagatavošanās posmu. Kā Latvijas klubi gatavojas skaidroja Andris Auziņš.

Jaunajā Virslīgas sezonā par čempiontitulu cīnīsies desmit klubi. Sagatavošanās klubiem krietni atšķiras. Mūsu bagātākās komandas trenēsies ārzemēs un Latvijā atgriezīsies vien neilgi pirms sezonas sākuma, lai varētu ievērot 10 pašizolāciju. Latvijas čempione Riga FC ir vienīgā, kas jau trenējas Dubaijā.

Intervija - Krišs Upenieks, «Riga FC» preses sekretārs

«AAE būsim līdz 22. februārim. Tā būs vienīgā ārzemju nometne šosezon. Pirmo reizi tik krasi mainām komandas kodolu. Pārbaudēs Dubaijā atbraukuši vismaz desmit futbolistu. Īpaši meklējam malējos flangu uzbrucējus un pussargus.»

Intervija - Māris Verpakovskis, FK «RFS» ģenerāldirektors

«Plānā ir lidot uz Kipru janvāra beigās un tur pavadīt līdz trim nedēļām. Kodols ir saglabāts, domāju, ka parakstīsim vēl divus spēlētājus. Viens transfērs teju nokārtots, par to jaunumi tuvākajās dienās.»

Intervija - Uldis Pūcītis, «Valmiera FC» viceprezidents

«Februāra sākumā lidosim uz Turciju. Līdz tam trenēsimies tepat Latvijā, sarunātas ir pat pārbaudes spēles. Komandā ir ap desmit jauniem ārzemju futbolistiem. Uz Turciju ņemsim līdzi tikai tos ārzemniekus, kuri reāli palīdz komandai.»

Intervija - Dāvids Jansons, FK «Liepāja» ģenerālmenedžeris

«25. janvārī lidojam uz Turciju. Tur būsim četras nedēļas. Lielu skaitu ārzemnieku nepārbaudīsim. Šogad gribam atrast tiešām kvalitatīvus ārzemniekus, kuri reāli palīdz komandai. Negribam pieļaut pērnās kļūdas, kad leģionāri bija jāatlaiž jau pēc mēneša. Pastiprināti meklējam fiziski spēcīgu, garu smailes uzbrucēju!»

Neskaidrība ir par Ventspili, tās prezidents krievs Adlans Šišhanovs jau pavēstījis, ka pats vai ar kompanjonu palīdzību cer nopirkt atlikušās kluba akcijas. Kamēr tas nav noticis, ārzemju treniņnometnes ir tikai plānos. Krietni taupīgāki sagatavošanās cikli ir arī pārējām komandām.

Intervija - Eduards Petrovs, FK «Spartaks Jūrmala» preses sekretārs

«Plāns ir braukt uz Turciju, gribējām janvāra beigās lidot kopā ar Valmieru rezervējot vienu čārterreisu, bet šobrīd jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Komandā ir daudz leģionāru no dažādām valstīm un covid-19 pandēmijas dēļ ir problemātiski nokārtot visus dokumentus.»

Intervija - Ģirts Mihelsons, FK «Metta» ģenerālsekretārs

«Starpsezonā trenēsimies Latvijā. Pandēmija neļauj mums droši braukt pat uz Lietuvu un Igauniju. Uz pārbaudēm ir ap desmit ārzemniekiem, bet komandā ņemsim vien 6-7. Reālākais, ka saņemsim transfēru par Raimondu Krolli un viņš pāries uz citu klubu.»

Intervija - Nauris Mackevičs, BFC «Daugavpils» ģenerāldirektors

«Pandēmijas dēļ trenēsimies Daugavpilī. Ja būs mīkstāki ceļošanas ierobežojumi, varbūt aizbrauksim uz tuvajām ārzemēm. Uz pārbaudi ieradīsies ap 30 ārzemnieku, ceram atrast raženu un talantīgu smailes uzbrucēju. Iespējams, no citiem Latvijas klubiem īrēsim Latvijas jaunatnes izlašu futbolistus.»

Plānākais sastāvs ir Virslīgas ilgdzīvotājai Jelgavai, kas atradusi vairākus investorus, taču līdz galam līgumi nav parakstīti. Pašiem Jelgavniekiem naudas, lai piedalītos Virslīgā šobrīd nav.

Intervija - Ainārs Tamisārs, FK «Jelgava» valdes loceklis

«Līgumi ar lielāko daļu spēlētājiem beidzās novembra beigās. Šobrīd gaidām pēdējo parakstu dokumentiem, lai klubam būtu jauna vadība ar jauniem investoriem. Pastāv maza iespēja, ka vienošanās neizdosies, ja tā, tad plaukstas varēs sist Tukums, kuriem parādītos iespēja spēlēt Virslīgā, bet mēs spēlētu 1. līgā.»

Desmitā komanda Virslīgā varētu būt FC NOAH Jūrmala, armēņu investori, kuriem jau pieder futbola klubs Armēnijā, pārņēmuši 1. līgas uzvarētāju Lokomotiv Daugavpils, bet pārvāksies uz Jūrmalu. Šobrīd nav skaidrības ne par spēlētāju sastāvu, ne kluba darbiniekiem. Turklāt visām komandām vēl ir jāiziet futbola federācijas licencēšanas process. Ja, kāda no tām pie Virslīgas licences netiks, pirmās rindā uz spēlēšanu Virslīgā ir Tukums un Auda.