Ierobežojumi un nosacījumi profesionālajām līgām un turnīriem

0.0
Kopš sākusies ārkārtējā situācija stājušies spēkā ierobežojumi, kas nosaka, ka turpināties drīkst tikai augstāko līgu sacensības. Turklāt sportistiem jābūt pilngadīgiem un profesionāliem. Kuras līgas un kādā veidā spēs turnīrus turpināt, skaidro Matīss Timofejevs.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka šobrīd drīkst norisināties komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti. Izglītības ministrija gan nākusi pretī sporta spēļu federācijām.

Intervija - Edgars Severs, IZM sporta departamenta direktors

Vienīgā federācija, kas paziņojusi par čempionātu apturēšanu līdz ārkārtējās situācijas beigām ir handbola federācija. Izglītības ministrija šādu soli atbalsta un uzsver, ka šobrīd slēgt fiktīvus līgumus nebūtu pareizi.

Intervija - Edgars Severs, IZM sporta departamenta direktors

Futbola Virslīga bieži tiek saukts par profesionālāko čempionātu Latvijā, bet arī tajā komandām ar virkni spēlētāju ir amatiera statusa līgumi.

Intervija - Artūrs Saļņikovs, LFF sacensību nodaļas vadītājs

Hokeja Virslīgā dalību iepauzējusi HS «Rīga» komanda, kur liela daļa spēlētāju ir nepilngadīgi.

Baltijas volejbola līgā piedalās četras Latvijas komandas – visas paudušas gatavību turpināt dalību turnīrā.

Klubs kurš nav iesniedzis līgumu apliecinājumus ir «Biolars/Jelgava», savukārt dāmu čempionātā šobrīd līgumus apliecinājušas divas komandas – Daugavpils miLATs un Rīgas Volejbola skola.

Florbola Virslīgā šobrīd spēlē 12 komandas. Tas, ka vienībām ar spēlētājiem jāslēdz līgumi norādīts jau iepriekš.

Intervija - Ilvis Pētersons, LFS prezidents

Basketbolā situācija ir laba – visām komandām ir līgumi ar spēlētājiem. Sportisti saņem atlīdzību – arī studentu komanda Latvijas Universitāte.

Secinājums ir skaidrs, ja spēlētājiem ar komandu ir līgums un sportists saņem mantisku vai finansiālu atlīdzību, komanda var piedalīties augstākās līgas čempionātā, ja tā nav – tad nedrīkst. Apjomīgāku sižetu ar vairāku federāciju viedokļiem meklējiet Sporta Studijas sociālo tīklu kontos.