Urga urda. 1. sērija. Liepa un Loja

Urga ir ātra, viņa ir gudra, un viņu visu laiku zinātkāre urda. Urgai ļoti patīk koki. Viņai patīk ar tiem spēlēties, patīk tajos rāpties, patīk kokus nogaršot un reizēm arī nozust kokos. Un vēl Urgai patīk iet skolā. Lai mācītos un kopā ar draugiem darītu blēņas. Dzīvespriecīgā suņu meitene Urga kopā ar savu saimnieci Helēnu dodas izzināt Latvijas dabu.

Astoņu sēriju ciklā viņas sāk iepazīt Latvijas kokus un dažādas dzīvas radības. Katra raidījumu cikla «Urga urda» sērija sastāv no divām daļām: «Urga kokos» un «Urgas blēņu skola». Raidījuma scenārija autore ir populārā bērnu grāmatu autore Luīze Pastore, pēc kuras grāmatas «Maskačkas stāsts» motīviem uzņemta animācijas filma «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi».

1. sērija

Urga kokos. Liepa. Urga kopā ar Helēnu pēta, kā aug liepa, kādas ir tās lapas un ziedi. Uzzina, kas mielojas no liepu ziediem, kā garšo liepziedu tēja. Abas draudzenes dodas uz Vienkoču parku, lai uzzinātu, ko cilvēki darina no liepas koka un kā tas notiek.

Urgas blēņu skola. Loja. Pirmajā skolas dienā Urga viesojas pie savas draudzenes Lojas, kura ir izslavēta skaistule un talantīga dziedātāja. Loja kopā ar savu saimnieci gatavojas koncertam, un Urga ir laipni aicināta būt klāt mēģinājumā.

Latvija, 2020