Eiropas klubu turnīru kvalifikācija

Vakar Latvijas labākie futbola klubi uzzināja savus pirmos pretiniekus Eiropas klubu turnīru kvalifikācijā. Kas nu kuram trāpījies, kādas ir izredzes – tālāk pēta Andris Auziņš

Latvijas futbola klubiem Eirokausu spēles allaž bijušas īpaši svarīgas. Tas divu iemeslu dēļ – parādīt savu spēku Eiropai un uzvaras gadījumā nopelnīt iespaidīgu prēmiju no UEFA. Piemēram, pērn Jūrmalas Spartaks spēlējot Čempionu līgas kvalifikācijā nopelnīja ap vienu miljonu eiro. Čempionu līgas kvalifikācijā šogad debitēs Rīga FC vienība. Komandai pretiniekos ielozēja Īrijas čempioni «Dundalk». Pirmā spēle Īrijā 10.jūlijā, bet atbildes spēle nedēļu vēlāk Skonto stadionā.

Intervija - Kristaps Blanks, «Riga FC» treneris

Vicečempionei Ventspilij Eiropas līgā otro gadu pēc kārtas būs jābrauc uz Albāniju, pretiniekos trešā spēcīgākā albāņu komanda Teuta. Savukārt RFS un Liepājai izlozē neveicās. RFS jāspēlē pret Slovēņu Olimpiju, ko ikdienā pārstāv Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko.

Intervija - Valds Dambrausks, FK «RFS» galvenais treneris

Liepājai uz izbraukuma spēli nebūs jāmēro tāls ceļš, jo jāspēlē pret spēcīgo baltkrievu Minskas Dinamo.

Intervija - Mareks Zuntners, FK «Liepāja» treneris

Šodien atvērās arī spēlētāju pāreju logs, čempione Riga FC jau paziņoja, ka komandai pievienojušies vairāki spēlētāji un līdzīga situācija ir arī citiem klubiem.

Intervija - Kristaps Blanks, «Riga FC» treneris
Intervija - Valds Dambrausks, FK «RFS» galvenais treneris

No Latvijas klubiem vienīgi Ventspilij izdevās iekļūt Eirokausu pamatturnīrā. 2009.gadā Kurzemes klubs spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā.