Šonedēļ Gruzijā sāksies Eiropas čempionāts svarcelšanā

Šonedēļ Gruzijā sāksies Eiropas čempionāts svarcelšanā, jau rītdien mūsu svarcēlāji sāks pakot koferus, bet pēdējo treniņu mājās Ventspilī vēroja Andris Auziņš.

Latvijas svarcelšanas komanda Eduarda Andruškeviča vadībā uz Eiropas čempionātu dosies septiņi sportistu sastāvā. Tik daudz Latvijas pārstāvju meistarsacīkstēs nav bijuši. Latvijas komandas līdere Rebeka Koha šosezon pirmo reizi vairs nav juniore, tāpēc šī brīža Eiropas čempionei starti sacensības ir mazāk un vairāk laika tiek veltīts treniņiem.

Intervija - Rebeka Koha, Eiropas čempione svarcelšanā

Atgriezties uz lielās skatuves ir gatavs divkārtējais olimpietis Artūrs Plēsnieks, mūsu smagākais svarcēlājs pēdējos divos gados veica pat divas pleca operācijas un tikai pēdējās sacensībās sāk rādīt solīdu sniegumu.

Intervija - Artūrs Plēsnieks, Latvijas rekordists svarcelšanā

Andruškevičam Artūrs sacensibām bija jāsagatavo vēl nebijušā svarā, ja pirms tam Plēsnieka maksimālais svars bija 105 kg, tad pēc izmaiņām svara sadalījumā šī kategorija nomainīta uz 109kg, izmaiņas ir arī citu sportistu kategorijās, tāpēc trenerim darba Gruzijā būs daudz.

Intervija - Artūrs Plēsnieks, Latvijas rekordists svarcelšanā
Intervija - Rebeka Koha, Eiropas čempione svarcelšanā

Eiropas čempionāts svarcelšanā norisināsies Gruzijas pilsētā Batumi, šīs ir vienas no sešām sacensībām, kur svarcēlājiem ir iespēja krāt Olimpiskās kvalifikācijas punktus nākamā gada Tokijas Olimpiādes spēlēm. Visu sacensību tiešraides arī LTV7.