"Lai top!" 26. maijā, plkst. 21.35

Dziesmu un Deju svētku ieskaņas raidījums „Lai top!« daudziem skatītājiem kļuvis par svētdienu rituālu, sniedzot iespēju iepazīties ar svētku gaidīšanas aizkulisēm un baudīt sirsnīgus priekšnesumus svētku kolektīvu un sabiedrībā zināmu personību izpildījumā. Šosvētdien, 26. maijā, pulksten 21.35, plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis dziedās kopā ar vīru kori „Frachori», šarmantā dziedātāja Olga Rajecka demonstrēs savu dejošanas talantu deju grupā „Rotaļa XO«, Ogres pūtēju orķestris „Horizonts» savās rindās uzņems aktieri un režisoru Vari Klausītāju, Latvijas Televīzijas žurnālists Jānis Geste iejutīsies vīru kopā „Vilki", bet autosportiste Karlīne Štāla veidos priekšnesumu kopā ar Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātra dalībniekiem.


Kopš pirmā pozitīvo emociju raidījuma „Lai top!” tā skatītāju skaits pieaudzis par 40%, iekarojot stabilu vietu svētdienas vakaru pārraižu vidū. Iepriekšējās svētdienas, 19. maija, raidījums sasniedzis 264 000 skatītāju. Aicinām novērtēt arī nākamo dalībnieku sniegumu šosvētdien, 26. maijā, un fināla pārraidē 2. jūnijā.

Fināla raidījumā 2.jūnijā pirmssvētku prieku un lampu drudzi izdzīvos dziedātāji Emīls Balcers un Andris Baltacis, politologs Ivars Ījabs, uzņēmēja un pedagoģe Laine Ligere - Stengrevica, kā arī amatierkolektīvi - deju ansamblis „Pērle”, Ikšķiles jauniešu koris „Soare”, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, jauniešu folkloras kopa „Kokle” un Baltinavas dramatiskais kolektīvs „Palādas”.

„Lai top!” viesdalībnieki pirmie saņēmuši Dziesmu un deju svētku dalībnieku identifikācijas kartes. Viens no raidījuma īpašajiem dalībniekiem gastroenterologs Anatolijs Danilāns raidījumā „Panorāma” atzinis, ka tas bijis patīkams pārsteigums: „Ceru, ka tas man palīdzēs arī ārstēt slimniekus, jo labas emocijas palīdz visu ko labi darīt.”

Informācija par jauno raidījumu pieejama LTV mājaslapā sadaļā „Lai top!” www.ltv.lv/lv/dzsv/lai-top/. Par šo un citām Dziesmu un Deju svētku pārraidēm jaunumus ir iespēja uzzināt twitter kontā www.twitter.com/ltvsvetki, facebook un draugiem.lv profilos www.facebook.com/Dziesmusvetki un www.draugiem.lv/ltvdziesmusvetki/. Aicinām skatītājus apmeklēt raidījumu tiešraides arī klātienē!