Dienas ziņas - īsziņas 28.12.18

Daugavpilī lauzīs skolas pārbūves līgumu Daugavpils dome gatavojas lauzt 2,7 miljonus eiro vērtu skolas pārbūves līgumu ar «Modus būve». Līgums tiks lauzts tāpēc, ka uzņēmums būvdarbus nav sācis. Jau ziņots, ka KNAB 18. decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecībā.

«Rīgas siltums» palielinās tarifu Siltumapgādes uzņēmums «Rīgas siltums» no aprīļa plāno palielināt siltumenerģijas tarifu par 12,6%. Pēc uzņēmumā skaidrotā, tarifa izmaiņas ir saistītas ar dabasgāzes cenas pieaugumu par 35%, šķeldas cenas pieaugumu par 8% un pārējo izmaksu pieaugumu kopš 2013. gada 1. jūlija, kad stājās spēkā pašreizējais siltumenerģijas tarifs.


Drošības policija maina nosaukumu Drošības policija līdz ar nosaukuma maiņu uz Valsts drošības dienestu no nākamā gada izmantos arī citu logotipu. Arī jaunajā drošības iestādes logotipā būs atainots ērglis, taču uz tā krūtīm novietots vairogs ar trim zvaigznēm, simbolizējot dienesta vērtības – valsti, drošību un dienestu. Projekts gan neparedz būtiskas izmaiņas salīdzinājumā ar patlaban spēkā esošo nolikumu.


Pieaug gripas izplatība Decembrī ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 49 gripas klīniskie gadījumi. Pagājušajā nedēļā saņemta arī informācija par 53 stacionētiem pacientiem aizdomās par gripas infekciju. No tiem 50 pacientiem gripas infekcija tika apstiprināta – Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Jēkabpilī un Valmierā. Visaugstākā gripas intensitāte pagājušajā nedēļā joprojām tika reģistrēta bērniem līdz 14 gadu vecumam.