"Slidotavas" no ielām pamazām pazudīs, bet nākamnedēļ ledus var veidoties no jauna

Tādu «slidotavu» kā trešdienas vakarā, ne Rīgā, ne citās Latvijas vietās brīvdienās vairs nebūs, taču nākamnedēļ atkal var veidoties pamatīgs apledojums.

Tādu «slidotavu» kā trešdienas vakarā, ne Rīgā, ne citās Latvijas vietās brīvdienās vairs nebūs, taču nākamnedēļ atkal var veidoties pamatīgs apledojums.

Pirmkārt, sētnieki neslinko un ledu pamazām nokaisa ar sāls un smilšu maisījumu vai nokaļ no ietvēm, otrkārt, arī laikapstākļu ietekmē ledus daudzviet brīvdienās zudīs un kļūs mazāk slidens.

Ledus sevišķi slidens ir tad, kad tam virspusē vēl ir ūdens, taču turpmākajās dienās biežāk piesals, gaidāms arī neliels sniegs, kas kopumā slīdamību mazinās, lai arī svaigi uzsnidzis sniegs sākumā ledu padara ļoti slidenu.

Šonakt gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5..-10 grādiem, dažviet Vidzemē var būt pat vēl par kādu grādu aukstāks, bet Kurzemē, kur debesis naktī apmāksies un jau nedaudz snigs, būs siltāks - ap 0..-4 grādiem.

Rīt visā valstī debesis klās mākoņi, atkal būs pelēcīga dienā un brīžiem snigs. Vienīgi no rīta valsts austrumos un pievakarē Kurzemes piekrastē debesis brīžiem skaidrosies.

Gaisa temperatūra dienā no +2 grādiem piekrastē līdz -2 grādiem valsts austrumos.

Arī svētdien būs pārsvarā apmācies laiks, brīžiem snigs, saglabāsies neliels sals, vienīgi piekrastē temperatūra pakāpsies līdz +1 grādam.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra atkal brīžiem pacelsies virs nulles un pēc tam atkal piesals, turklāt būs nokrišņi, tāpēc apledojums atkal var veidoties diezgan pamatīgs.