Baltijas lauksaimnieki joprojām vienoti?

0.0

Latvija, Lietuva un Igaunija līdz šim bijušas vienotas savās prasībās par to, ka visām trim Baltijas valstīm jāsasniedz vienāds tiešo maksājumu līmenis, sākot ar 2014. gadu, un tam jābūt ne mazākam par 80% no vidējā līmeņa. Jaunākais Eiropas Padomes piedāvājums ir stipri zemāks un mūsu lauksaimniekiem nepieņemams. Taču kļuvis zināms, ka Igaunija un Lietuva apsver iespēju šim piedāvājumam piekāpties. Rīt Lietuvā tiksies visu triju Baltijas valstu prezidenti, tāpēc šodien pārrunāt Latvijas nostāju un iespējamo rīcību lauksaimniecības politikā pie mūsu prezidenta Andra Bērziņa devās vadošo lauksaimniecības organizāciju pārstāvji.

Latvija, Lietuva un Igaunija līdz šim bijušas vienotas savās prasībās par to, ka visām trim Baltijas valstīm jāsasniedz vienāds tiešo maksājumu līmenis, sākot ar 2014. gadu, un tam jābūt ne mazākam par 80% no vidējā līmeņa.
Jaunākais Eiropas Padomes piedāvājums ir stipri zemāks un mūsu lauksaimniekiem nepieņemams. Taču kļuvis zināms, ka Igaunija un Lietuva  apsver iespēju šim piedāvājumam piekāpties. Rīt Lietuvā tiksies visu triju Baltijas valstu prezidenti, tāpēc šodien pārrunāt Latvijas nostāju un iespējamo rīcību lauksaimniecības politikā pie mūsu prezidenta Andra Bērziņa devās vadošo lauksaimniecības organizāciju pārstāvji.