Pavļuts: patiesībā tiesa ir pateikusi, ka zemais tarifs ir par zemu

Sociālā palīdzība netiks sniegta ar elektroenerģijas tarifu palīdzību, šorīt intervijā raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. «Patiesībā tiesa ir pateikusi, ka zemais tarifs ir par zemu,» akcentēja ministrs, skaidrojot tiesas lemto.

Sociālā palīdzība netiks sniegta ar elektroenerģijas tarifu palīdzību, šorīt intervijā raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.



«Patiesībā tiesa ir pateikusi, ka zemais tarifs ir par zemu,» akcentēja ministrs, skaidrojot tiesas lemto.



Kā skaidroja Pavļuts, faktiski tiesa nav apšaubījusi «Latvenergo» izmaksu pamatotību, bet iebildumi bijuši pret to, ka noteiktais tarifs neatbilst izmaksām - samazinātais «Starta» tarifs nesedz izmaksas. Tarifam jābūt ekonomiski pamatotam.

Ekonomikas ministrs atzina, ka šī problēma būs jāatrisina, neskatoties uz to, kāds būs galīgais spriedums pēc pārsūdzībām.

Visticamāk, tiks noteikts vienāds tarifs visiem, sedzot «Latvenergo» izmaksas. Jaunais tarifs būs augstāks par «Starta» tarifu.

Savukārt sociālā palīdzība būs jāsniedz savādāk. Kā norādīja ministrs, pašreizējā sistēma nodrošināja to, ka mazāk maksā tie, kuri mazāk patērē elektroenerģiju, nevis tie, kuriem ir mazāki ienākumi. Tas negatīvi iespaidoja, piemēram, ģimenes ar vairākiem bērniem.