Ušakovs: Rīgai jāizmanto iespēja tirgot ūdeni

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, šorīt raidījumam “Labrīt, Latvija!” norādīja, ka Rīgai ir jāizmanto iespēja tirgot ūdeni.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, šorīt raidījumam “Labrīt, Latvija!” norādīja, ka Rīgai ir jāizmanto iespēja tirgot ūdeni.

Uzņēmumam “Rīgas ūdens” ir daudz ūdens, jo sākotnēji, attīstot šo uzņēmumu, tika plānots, ka Rīgā dzīvos 1,4 miljoni cilvēku, kas ir krietni vairāk nekā pašlaik Rīgā iedzīvotāju, norādīja Ušakovs.

Nauda nepieciešamajiem ieguldījumiem SIA Aqua Riga būs nauda, ko Rīgas ūdens gūst no savu īpašumu iznomāšanas. Savukārt, runājot par labumu, ko dos fasētā ūdens tirdzniecība, Rīgas mērs norāda, ka visas SIA Aqua Riga dividendes nonāks uzņēmumā Rīgas ūdens. Tās tiks izmantotas, lai noturētu nemainīgus ūdens tarifus, kā arī lai izbūvētu jaunus ūdensvadus.

«Mums ir iespējas piedāvāt produkciju, kas būs tirgus lētākajā galā, mēs iziesim uz cenu. Kvalitāte tam jau ir, ūdens ir garšīgs, to var dzert. Tas gan, protams, nav minerālūdens,» teica Ušakovs.

Uz jautājumu, vai ūdeni pildīs, vienkārši atverot krānu, Rīgas mērs teica, ka «mazliet komplicētāk». Tas būšot tas pats ūdens, kas pieejams Rīgas iedzīvotājiem, taču neiziet caur visām trubām.

Tāpat sarunā Ušakovs norādīja, ka lēmums par Rīgas domes  ierēdņu atbildību pēc traģiskā notikuma, kad Vanšu tiltā uzkāpa jaunietis un izdarīja pašnāvību nolecot, tiks pieņemts nākamnedēļ.

«Mūsu galā bija problēmas, jo »Rīgas tiltiem« nebija jau no paša sākuma pateikts, ka atslēga ir jānodrošina ļoti īsā laikā, ja, nedod dievs, kaut kas notiek. Ir izdarīti secinājumi, un kas no Rīgas domes (Satiksmes) departamenta cilvēkiem par to cietīs, to mēs lemsim nākamnedēļ,» uzsvēra Ušakovs. «Mēs nākamnedēļ pateiksim, kurš par ko atbildēs.»