V.I.P. Ģeogrāfi. Pirmais pusfināls

Nākamās trīs pirmdienas erudīcijas spēles "Veiksme. Intuīcija. Prāts." fani un skatītāji varēs baudīt kārtīgu, spēcīgu, zināšanās balstītu ģeogrāfu sacensību. Pie Uģa Joksta viesosies ne tikai "Ģeogrāfu mafijas" biedri, bet arī citi erudīti, kas sajūtās un pārliecībā ir ģeogrāfi. Pirmā pusfināla kapteiņi – Jānis Ozols un Artūrs Luņevs.

Jānis Ozols – komandas kapteinis, kartogrāfs un krustvārdu mīklu autors. Ikdienā ģeogrāfs, kartogrāfs, strādā pilsētplānošanas uzņēmumā, kas Latvijas pašvaldībām un uzņēmumiem izstrādā dažādus teritorijas attīstības dokumentus. No darba brīvajā laikā patīk doties skriet, jo īpaši garās distances.

Agnese Kursiša – strādā Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūrā. Patīk interesantas, aizraujošas lietas, neparastas situācijas un interesanti cilvēki, nepatīk rokdarbi, mērenība un garlaicība. Vaļasprieki – dažādas erudīcijas spēles un krustvārdu mīklas, dziedāšana korī, ceļošana, lasīšana.

Jānis Paiders – pēc izglītības ģeogrāfs; šajā nozarē gan paša interese, gan specializācija ir vairāk saistīta tieši ar cilvēka un sabiedrības dažādu ģeogrāfisku procesu un to mijiedarbības izziņu un izpēti. Vairāk nekā desmit gadus aktīvi piedalās un veido dažādas erudīcijas spēles, gan visaptverošas, gan tematiski specializētās, piemēram, par mūziku, kino, popkultūru un citām tēmām. Patīk galda spēles, basketbols, rogainings. 

Artūrs Luņevs – komandas kapteinis, strādā Centrālajā statistikas pārvaldē. Pārāk daudz laika pavada soctīklā "X". Nedēļas nogalēs patīk izbraukt pie dabas – paelpot svaigu gaisu un atpūsties no pilsētas trokšņiem. Siltajā sezonā patīk skriet, it īpaši, ja rodas iedvesma izdomāt interesantu maršrutu. 

Dāvis Valters Immurs – kapteiņa kursabiedrs un labs čoms. Salīdzinoši nesen no Daukstu pagasta atgriezies Rīgā. Latvijas Universitātes studentiem māca par kartēm. Brīvajā laikā rīko augu valsts ēdiena tirdziņus. Pēdējā laikā arvien vairāk sastopams dabā: vērojot un uzskaitot putnus, darbojoties kā ainavu eksperts.

Jānis Šelengovs – ikdienā skolotājs, bāra vadītājs un novusa turnīra rīkotājs. Pēdējā laikā aizrāvies ar sevis uzturēšanu formā un soļu skaitīšanu. Plāno vecumdienas pavadīt pie Vidusjūras, tāpēc tagad labprāt gūst ieskatu, ceļojot un mācoties spāņu valodu.