V.I.P. Ģeogrāfi. Otrais pusfināls

Ģeogrāfi turpina savu pavasara sesiju "V.I.P." ložā. Jautājumi, atbildes, strīdi, pareizās un nepareizās atbildes, uzvara un zaudējums būs klātesoši erudīcijas spēlē "Veiksme. Intuīcija. Prāts" pie Uģa Joksta. Komandu kapteiņi – Jānis Zariņš un Jānis Barbans.

Jānis Zariņš – komandas kapteinis. Ģeogrāfija bijusi sirdī jau 1. klasē, kad viņš aiz skapja atrada vecas kartes un saprata, ka kaut kas tajā visā ir. Ne mirkli nenožēlo savu izvēli un priecājas, ka darbs var būt arī hobijs un sniegt gandarījumu. Sevi sirdī uzskata par limbažnieku, jo tur ir dzimis, audzis un skolā gājis.

Daumants Vidiņš – komandas kapteiņa draugs un kursabiedrs. Aktīvs ģeogrāfs un ceļotājs, gids un laika ziņu vērotājs – raksta savas laika ziņas, un viņš ir tas cilvēks, pie kura draugi vēršas, kad jāplāno brīvdienu plāni – būs sauss un saulains vai tomēr vajadzēs sameklēt lietus mētelīti.

Lauris Magazeinis – komandas kapteiņa draugs un kolēģis. Gids, ceļotājs un sirdī ģeogrāfs. Absolvējis Jauno ģeogrāfu skolu, bet dzīves ceļi aizveduši vācu valodas studiju virzienā. Runā sešās valodās un dažkārt vēl septītajā. Valodu prasmes lieti noder ne tikai ekskursiju vadīšanā, bet arī pamatdarbā, jo palīdz lidotgribētājiem veiksmīgi nokļūt galamērķos.

Jānis Barbans – komandas kapteinis. Brīvajā laikā dzied korī. Labprāt piedalās erudīcijas spēlēs. Divu grāmatu autors.

Mareks Kilups – komandas kapteiņa kolēģis. Ģeogrāfija un kartes ir kļuvušas par profesiju, tādēļ galvenie vaļasprieki ir no citām jomām – putnu vērošana, Vikipēdijas rakstīšana, basketbola līdzjušana un punktu meklēšana orientēšanās sportā.

Edgars Lecis – komandas kapteiņa kolēģis. Ikdienā programmatūras izstrādātājs, brīvajā laikā – Vikipēdijas rakstu autors. Apceļo gan Latviju, gan citas zemes.