V.I.P. Ģeogrāfi. Fināls

Šajā nedēļā ir kāda īpaša diena – 20 gadi, kopš 2004. gada 1. maijā referendumā par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai "par" balsoja 66,97% Latvijas balsstiesīgo. To pieminot, Uģis Joksts sāk finālspēli, kurā piedalās erudītie ģeogrāfi; kapteiņi – Artūrs Luņevs un Jānis Barbans.

Artūrs Luņevs – komandas kapteinis, strādā Centrālajā statistikas pārvaldē. Daudz laika pavada soctīklā "X". Nedēļas nogalēs izbrauc pie dabas – paelpo svaigu gaisu un izbauda klusumu. Siltajā sezonā patīk skriet, it īpaši, ja rodas iedvesma izdomāt interesantu maršrutu. Fernando Alonso fans.

Dāvis Valters Immurs – nesen no Daukstu pagasta atgriezies Rīgā. Latvijas Universitātes studentiem māca par kartēm. Rīko augu valsts ēdiena tirdziņus, vēro un uzskaita putnus, darbojas kā ainavu eksperts. Skrien orientēšanās vai rogaininga sacensībās, vēsākā laikā iegriežas badmintona kortos vai viktorīnās Rīgas krogos.

Jānis Šelengovs – ikdienā skolotājs, bāra vadītājs un novusa turnīra rīkotājs. Pēdējā laikā aizrāvies ar sevis uzturēšanu formā un soļu skaitīšanu. Plāno vecumdienas pavadīt pie Vidusjūras, tāpēc tagad labprāt gūst ieskatu, ceļojot un mācoties spāņu valodu.

Jānis Barbans – komandas kapteinis. Vairākkārt uzvarējis radiospēlē "Lieliskais piecinieks". Brīvajā laikā dzied korī. Ir divu grāmatu autors.

Mareks Kilups – komandas kapteiņa kolēģis. Ģeogrāfija un kartes ir kļuvušas par profesiju. Mareka galvenie vaļasprieki nav saistīti ar profesionālo darbu pie kartēm, tie ir: putnu vērošana, Vikipēdijas rakstīšana, basketbola līdzjušana un punktu meklēšana orientēšanās sportā.

Edgars Lecis – komandas kapteiņa kolēģis. Ikdienā programmatūras izstrādātājs, brīvajā laikā nodarbojas ar Vikipēdijas rakstīšanu, papildināšanu. Apceļo gan Latviju, gan citas zemes. Interesē erudīcija, bet "V.I.P." spēlē pirmo reizi.