Īstās latvju saimnieces. Līga Broduža

0.0

Saimniece Līga Broduža ir runātīga, atklāta un darbīga sieviete. Viņa savas ikdienas gaitas pavada saimniecībā "Mežauļi", kur rūpējas par zirgiem un viņu labbūtību. Šie spēcīgie un reizē emocionālie dzīvnieki ir Līgas lielā dzīves mīlestība. Bet tas nav viss. Saimniece aizraujas arī ar mūziku un spēlē daudzus instrumentus. Īpaši Līga lepojas ar mantoto akordeonu, kā arī retu talantu – mākslu spēlēt Ieviņa ermoņiku. Pārējām saimniecēm būs iespēja iepazīties gan ar Līgas mīlošajiem zirgiem, gan arī ar prasmi muzicēt, jo viņa dāmām uzstāsies ar savu kapelu "Brička". Un šai kapelai spēlējot, nekāda sēdēšana uz vietas nesanāks! Būs vien jāceļas kājas un jāmetas dančos!

Saimnieces, mielojoties ar sagādātajiem ēdieniem, tematiski aizrunāsies arī par mūziku un katras mūzikas gaumi. Beigās tomēr visas vienosies vienai skaņai – klusumam. Galdā tiks celti arī netradicionāli ēdieni. Līgas vīrs dāmas lutinās ar lazanju, bet draudzene no Ukrainas – ar tradicionāliem ukraiņu ēdieniem.

Līgai tuva ir daba, stihijas un tradicionāli rituāli. Viņa augsti vērtē dabas spēku un pateicas tam caur dažādo rituālu pasauli. Saimniece šīs tradīcijas māca arī savai ģimenei, un pārējās saimnieces, ciemojoties "Mežauļos", nebūs izņēmums. Visas septiņas raidījuma beigās vienosies skaistā rituālā – vainagu dejā.