Eiropas Čempionāta atlases spēle volejbolā sievietēm un vīriešiem

0.0

Latvijas sieviešu un vīriešu volejbola izlases šodien uzsāka cīņu par dalību Eiropas čempionāta finālturnīros. Mūsu volejbolistes Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā smagā piecsetu cīņā pieveica Melnkalni, bet volejbolistiem Kosovā vieglāka uzvara trijos setos.

Latvijas-Melnkalnes sieviešu izlašu spēles sākums aizritēja ritēja līdzīgā cīņā, bet pirmā seta vidū laukuma saimnieces trīsreiz ieguva trīs punktu pārsvaru, taču tas ātri tika pazaudēts un drīz vien ar 21:19 jau vadībā izvirzījās Melnkalnes volejbolistes. Par laimi seta galotnē, kad cīņa ritēja punkts punktā, aukstasinīgāk nospēlēja Latvijas volejbolistes, uzvarot ar 26:24. Turpinājumā mūsu komanda visu laiku atradās vadībā un otro setu noslēdza ar 25:19 savā labā. Arī trešajā setā Latvijas volejbolistes turēja spēles grožus savās rokās, ātri panākot 12:7 savā labā. Iegūtais pārsvars diemžēl netika noturēts, un pēc ļoti neveiksmīgi nospēlētas galotnes mūsu volejbolistēm zaudējums ar 24:26. Ceturtajā setā līdzīgā cīņā ar 25:23 atkal uzvarēja Melnkalne un viss izšķīrās piektajā setā, kurā no paša sākuma drošā vadībā atradās Latvijas volejbolistes. Mūsu komanda uzvarēja ar 15:9 un visā spēlē guva panākumu ar 3:2, turnīra tabulā ierakstot pirmos divus punktus.

Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāka ar pārliecinošu uzvaru izbraukumā trijos setos pār Kosovas valstsvienību – 25:14, 25:19 un 25:17. Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlases sastāvā ar 18 punktiem bija Kristaps Šmits, bet pa 12 punktiem guva Renārs Pauls Jansons un Gustavs Freimanis. Nākamā spēle mūsu komandai būs 25. augustā savā laukumā pret Slovākiju.